Teddy zoekt een ander gouden huis

08-06-2020 – Reu – Toypoedel – Chocoladebruin

  • Zoekt een huis waar al een andere hond aanwezig is. Het liefst een hond die thuis rustig is (en niet over hem heen loopt) en buiten samen met hem wil rennen. Teddy loopt namelijk buiten graag achter een andere hond aan.
  • Zoekt een eigenaar die weet hoe veel onderhoud de poedelvacht nodig heeft. Ik trim hem zelf met muilkorf. Kammen en borstelen vindt hij echt niet leuk. Met de waterblazer op zijn hoofd is ook een no go. Ik knip hem droog (wat niet altijd netjes is, maar dat vind ik minder belangrijk dan de grenzen van de hond), daarna was ik hem met shampoo. Na het wassen blaas ik hem droog met de waterblazer. Met een sok over zijn oren vindt hij dit minder erg. Ik blaas alleen zijn lichaam en poten zover hij dat oke vindt. Ik kam en borstel hem nooit en als ik dit 1 keer in de 6 weken doe vervilt hij niet.
  • Zoekt een eigenaar waar hij tegenaan mag slapen op de bank of op bed. Die thuis1 x per dag met een speeltje gooit, hij komt het graag naar je terug brengen voor een volgende ronde.
  • Zoekt een eigenaar en hond die het fijn vinden om 1 x per dag een lange wandeling met hem maken. Hij loopt altijd los, maar aan een korte lijn of aan een flexi lijn kan ook. Hij zal nooit weg lopen en trekt ook niet aan de lijn.
  • Zoekt een eigenaar die rustig blijft op het moment dat hij kortsluiting in zijn hoofd krijgt en heel boos word. Hoe meer stress er is in zijn leven, hoe sneller hij boos wordt. Tijdens zijn boosheid gromt hij heel hard, als je je hand op dat moment naar hem toe beweegt bijt hij. Altijd gaat dit gedrag vanzelf weer over, binnen 5 minuten. Hij heeft dit gedrag bij ons pas laten zien vanaf het moment dat de baby meer ging bewegen, waardoor hij zich onveilig voelt.
  • Zoekt een eigenaar die hem niet in een bench doet als hij alleen thuis moet blijven. De bench heeft er namelijk voor gezorgd dat hij zich snel onveilig voelt. Hij kan een aantal uur alleen thuis blijven, hij wordt wel waaks als je niet thuis bent. Als wij thuis zijn blaft hij heel weinig.
  • Zoekt een eigenaar die blij met hem is dat hij sociaal is naar alle andere honden maar ook naar katten, cavia’s, paarden, kippen, schapen. Hij kent heel veel vanuit het leven bij ons en zal nooit kwaad doen naar andere dieren.
  • Zoekt een eigenaar die zich relaxt voelt in zijn medische gebreken. Bij Teddy is er maar 1 bal ingedaald. Een castratie zou een onnodige zware buikoperatie zijn. De andere bal is niet te voelen dus daar zou naar gezocht moeten worden. Hij toont interesse in teefjes maar ik heb hem nog nooit niet mee kunnen krijgen tijdens een wandeling. Ik geloof niet dat het boze gedrag verdwijnt door een castratie, wellicht erger wordt door weer een operatie. Als jong hondje heeft hij zijn voorpoot gebroken, de platen en schroeven zitten er nog in, hij heeft hier geen last van. Een ander medisch probleem is zijn patella luxatie. Hij heeft dit in 1 knie, tijdens het lopen hinkt hij regelmatig maar binnen een paar stappen schiet het altijd weer terug. Als laatste heeft hij regelmatig een anaalklier ontsteking. Tot nu toe lost dit altijd binnen een paar dagen weer zelf op zonder antibiotica of andere behandeling.
  • Zoekt een eigenaar die hem rauw vlees wil voeren van 1 bepaald merk. Hier doet hij het goed op, vindt hij lekker en hij blijft op gewicht. Veel koekjes lust hij niet maar tijdens het wandelen is hij wel te belonen met een bepaald soort snoepjes. Zijn lievelingseten is ei, mandarijn en komkommer. Omdat hij vroeger ondervoed is geweest is zijn maag regelmatig van slag, hij is dan misselijk, wil niet eten en kotst soms gal. Het is belangrijk dat hij dan wel weer gelijk te eten krijgt als het over is. Dit duurt meestal niet langer dan 48 uur.
  • En misschien wel het belangrijkste, een eigenaar die van hem houdt met al zijn gebreken maar ook zijn enorm gezellige aanwezigheid. Iemand die het ras kent, een beetje hoogmoedig, erg aanhankelijk. Die hem de tijd geeft om thuis te komen, die hem stabiliteit kan bieden, met rust kan laten als hij daar om vraagt, het liefst elke dag er hetzelfde uit laat zien.

3,3 kg, meer weegt hij niet. Minder heeft hij wel gewogen, toen we hem ophaalden. Een jaar geleden haalde ik Teddy op bij de vorige eigenaresse. Heel bang was ze voor hem geworden, niet zonder reden. Hij had haar meerdere malen flink gebeten. Ik ging wel kijken wat ik voor hem kon doen. Bij mij in de roedel meelopen is voor veel honden ook al helend gebleken. Dit werkte voor Teddy ook op deze manier. De eerste weken liep hij alleen maar bij mij voeten, los. Toen hij vertrouwen kreeg en de andere honden leerde kennen ging hij steeds een beetje verder. Bij ons thuis beet hij helemaal niet, hij at goed (eindelijk!) en hij was heel gezellig. Daarom hebben we binnen een paar weken wel besloten dat het beter was als Teddy voorlopig bij ons zou blijven. Ik was op dat moment zwanger en altijd thuis, wat hem heel goed doet, maar ik was niet op zoek naar een extra hond. Het is dan ook altijd de bedoeling geweest dat Teddy uiteindelijk naar een eigenaar gaat die gek is op het ras, en hem veel stabiliteit kan bieden. Ik weet zeker dat er iemand is waar hij een gouden hondje voor is. Van mij had hij ook voor altijd mogen blijven maar de baby geeft hem teveel stress en dat is niet eerlijk. Denk je dat hij net zo veel waard voor jou zal zijn als voor ons? Neem dan alsjeblieft contact op. Dit kan via de mail: annabeldejonge@hotmail.com of via whatsapp 06-50515026, dan kan ik bellen op een moment dat het ons allebei uitkomt. Hij staat onder behandeling van een natuurgeneeskundige en een cranio-sacraaltherepeut. Het is fijn voor hem als dit zo kan blijven. Vakantieopvang bij ons mag natuurlijk ook altijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s